Hold dig opdateret...

Stolte er vi udtaget til ’holdet’ ifm. et nyt AGF-stadion.


I smilets egen by, Aarhus, er smilet større end nogensinde.
En mangeårig drøm er nemlig gået i opfyldelse. Byggeriet af et splinternyt fodboldstadion i byen er en realitet, og det skal vi hos Dan-Element i dobbelt forstand være med til at løfte.

En stor håndfuld af vores dedikerede medarbejdere har siden sidste efterår været meget travlt beskæftiget.

I første omgang gjaldt indsatsen en krævende udbudsfase under A. Enggaard A/S, der har hovedentreprisen på stadionbyggeriet. – Et stadion med spektakulære linjer skabt af internationalt anerkendte Zaha Hadid Architects i London.

Med den naturskønne ’Kongelunden’ som placering for det nye stadion er arkitekterne inspireret af de omgivende, høje og majestætiske træer. Dette kommer til udtryk i form af gigantiske, markante og bærende betonsøjler.

Søjlernes dimensioner er uden sammenligning større end nogen andre støbeprojekter i vores historie siden 1986.

Dette gjorde selvfølgelig udregninger og overvejelser særligt udfordrende. Der var derfor ekstra brede smil hos os, da nyheden i marts faldt om, at vi havde vundet udbuddet.

Ny støbehal nødvendig
Efter kontraheringsfasens afslutning, hvor ansvarsfordeling, leveringsetaper osv. forhandles og aftales på plads, går vi i gang med at bygge en ny støbehal på vores adresse.

Dette er ganske enkelt nødvendigt for at få plads til de enorme søjler af op til 75 ton pr stk., som skal støbes i forme, der måler 20 x 7 meter.

Når den nye støbehal inden sommer står klar til brug, vil den med sine 13 højdemeter tydeligt kunne ses af de forbipasserende på den trafikerede A26, som vi ligger ud til.

Samtidig sagt er vores nye støbehal til støbning af mega-elementer en fremtidssatsning rent forretningsmæssigt.

Hallen, der skal ses som et supplement til vores eksisterende produktion, er en oplagt mulighed for at differentiere os i forhold til branchens andre udbydere af betonelementer. Herunder får vi også behov for at ansætte flere folk.

Selve støbeprocessen vil efter planen blive påbegyndt i efteråret og foregå kontinuerligt iht. byggeprocessens aftalte etaper frem mod den forventede stadionindvielse i sommeren 2026.

OBS: Spørgsmål vedrørende projektet kan stilles til salgs- og projektdirektør, Rune Toft: 92 99 15 62.