Hold dig opdateret...

Med EPD-godkendelsen hjælper vi kunderne med at spare Co2


Vi har armene oppe over hovedet for tiden – sådan i overført betydning! Ellers ville det i det daglige blive upraktisk. Nu har vi nemlig taget endnu et stort skridt mod grønnere tider og projekter – især til fordel for vores kunder!

Overalt i verden fokuseres der på den grønne omstilling, og skal det lykkes, kræver det, at vi alle ændrer adfærd og strategi – også i byggebranchen. Udover generelle energibesparende foranstaltninger på fabrikken tager vi naturligvis også en del af ansvaret for at sænke den Co2-udledning, der uundgåeligt er forbundet med fremstillingen af beton. Det betyder noget for os og vores fremtid!

Fra 1. januar 2023 stilles der endnu højere krav til lavere udledning af Co2. Krav, som vi vil hjælpe vores kunder med at opfylde. Her supporterer vi gerne med vores indgående viden om bæredygtige designs og så Co2 neutrale byggerier som muligt.

Vi vil gerne være med til at gå forrest og imødekomme myndighedernes fremtidskrav om at bygge mere bæredygtigt. Med vores præcise EPD-målinger af Co2 forbrug, kan vi fremadrettet dokumentere det nøjagtige klimaaftryk i de betonelementer, vi producerer og leverer, og ikke mindst optimere på hvert enkelt byggeri.

Takket være det store arbejde, som vores kvalitetschef Ole Bjarnow Henriksen og vores dygtige bygningskonstruktør, Kasper Veile Poulsen har lagt i projektet, tilbyder vi at udstede projektspecifikke EPD’er på vores vægge og sandwichfacader. For som partner til byggebranchen ønsker vi at gøre mere for kunderne, der skal kunne præsentere grønne regnskaber for blandt andet at vinde krævende udbud.

Dokumentationen for klimaaftrykket, kaldet EPD (Environmental Product Declaration), kræver en licens til et EPD-værktøj, som EPD Danmark med Teknologisk Institut i ryggen står bag. Den har vi selvfølgelig.

Det tog rundt regnet et halvt år at få godkendelsen i hus, efter at Mads og Jesper Sørensen for to år siden valgte, at det var vejen vi skulle gå.

Ole og Kasper er nu topmotiverede for at nå målsætningen om, at vi indenfor en overskuelig fremtid er i stand til at lave EPD’er på hele DanElements sortiment.